egészség - rendelésre

Tájékoztatás

Tisztelt Partnerünk,

2019 február 9-én indul az Európai Gyógyszerazonosítási Rendszer, mely naptól kezdve egyetlen olyan vényköteles gyógyszer sem szabadítható fel a gyógyszergyárakban, mely nem rendelkezik úgynevezett egyedi azonosítóval. Az európai szinten kiépült informatikai rendszer segítségével az ország bármely patikájában ellenőrizhető lesz az adott kód.

  • A 2019. február 9-től alkalmazandó uniós jogszabály rendelkezései alapján, a hamisított gyógyszerek jogszerű ellátási láncba való bekerülésének megakadályozása érdekében az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek csomagolásán úgynevezett egyedi azonosítóval jelölik a gyógyszereket. Annak ellenére, hogy Magyarországon a gyógyszerellátás biztonsága nem megkérdőjelezhető, az EU döntése értelmében itthon is bevezetésre kerül 2019. februárjától az egész unióra kiterjedő gyógyszer azonosítási rendszer.
  • Ez a rendszer az ellátási lánc minden szereplőjére, elsősorban a gyártókra, a forgalmazókra, a nagykereskedőkre, és a gyógyszerészekre kötelező érvényű.
  • A Pannónia Medicina Zrt. rendelkezik a szükséges engedélyekkel, eszközökkel és informatikai háttérrel, ahhoz, hogy eleget tegyen a fenti előírásoknak.
  • Értékesítésünk és kiszállításunk zavartalan, továbbra is várjuk megrendeléseiket.
  • Ha a fentiekkel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérem küldje el az email címre.